SDP: Sankcionirati napad na Envera Kazaza

Radiosarajevo.ba
SDP: Sankcionirati napad na Envera Kazaza
FOTO: Arhiv / Enver Kazaz
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine najoštrije je danas u saopćenju osudila napad na profesora Envera Kazaza, pozvavši nadležne organe da reagiraju i zaštite njegov život i ličnu sigurnost.

"Nedopustivo je da u kratkom periodu, nakon napada na Nedžada Latića, još jedan kritičar vlasti bude napadnut i to od novinara oficijelnog glasila Stranke demokratske akcije (SDA)", navodi se u saopćenju SDP-a.

Naglasili su da sloboda medija i sloboda izražavanja u demokratskom društvu ne smije doći u pitanje te su ocijenili da je vrijeme da institucije "pokažu ozbiljnost i zaštite javne ličnosti od napada neistomišljenika".

Na sve to upozorili su posebno zbog činjenice da se napad na profesora Envera Kazaza dogodio na radnom mjestu i pod krovom javne institucije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, saopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću SDP-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije