SDP: Hitno otkriti i kaznite odgovorne za napad na Nedžada Latića

Radiosarajevo.ba
SDP: Hitno otkriti i kaznite odgovorne za napad na Nedžada Latića
/ Foto: SDPBiH
Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje napad na novinara i publicistu Nedžada Latića, navodi se u njihovom saopćenju.

"Tražimo od nadležnih policijskih i tužilačkih institucija da hitno otkriju i najoštrije kazne počinitelja ovog napada. Neprihvatljivo je da u BiH danas novinare napadaju zbog njihovog rada. Sve ovo posljedica je pravljenja privatne države od strane aktuelne vlasti,    koja ne osigurava ni minimum sigurnosti bilo kome ko ne prihvata njihov model vladanja", istaknuli su.

Sloboda medija i sloboda izražavanja temeljna je odlika svakog demokratskog društva i ovaj napad pokazuje da je današnja BiH daleko od države i društva koja osigurava takvu slobodu, zaključili su u SDP-u.

Podsjetimo, napad na Latića desio se jučer oko 15.30 sati u sarajevskom naselju Otoka u popodnevnim satima. Na njega je fizički nasrnuo muškarac, zbog čega je on završio u bolnici.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije