Crnadak: Cvijanović mora prestati s agresijom, mržnjom i uvredama

Radiosarajevo.ba
Crnadak: Cvijanović mora prestati s agresijom, mržnjom i uvredama
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak odgovorio je danas na prozivke premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović te je pozvao da prestane, kako je kazao s agresijom, mržnjom i uvredama koje se vide u njenim istupima.

Cvijanović je prošle sedmice izjavila kako je sav dosadašnji rad na poziciji ministra vanjskih poslova Igora Crnadka bio usmjeren protiv Republike Srpske te kako je imao ludu sreću što je postao ministar.

"U oktoru imamo izbore Opće izbore i nije riječ ni o kakvoj borbi za život i smrt i javnost to od nas očekuje i vrlo jasno treba znati. Što se tiče stvari koje je kazala Cvijanović, neke moraju dobiti precizan odgovor. Cvijanović je očigledno izabrala da se bavi ambasadom u Kanadi za koju javnost nije  upoznata. Internoj reviziji ministarstva je nedavno podnesena prijava protiv savjetnika u kabinetu Željke Cvijanović, a donedavno je radio u ambasadi Kanade. Moram kazati da sam zaprepašten da na račun mene i ministarstva stavlja imenovanje ambasadora, čudno mi je da ne zna šta je nadležnost Predsjedništva BiH, a ne jednog ministarstva", kazao je Crnadak.

Prokomentirao je i izjavu Cvijanović o tome kako je brat šefa kabineta Igora Crnadka zaposlen u njegovom mandatu te je pojasnio kako je on bio zaposlen i prije njegovog imenovanja na poziciju ministara.

"Komentar da je brat šefa mog kabineta zaposlen u ambasadi Kanade je apsurdan jer je to je osoba koja je prije mog dolaska bila na drugim funlcijama i riječ je samo o tome da se nešto kaže i želi se formirati iskrivljena slika", podvukao je državni ministar vanjskih poslova.

Osvrnuo se također i na tvrdnje o manjku broja Srba u institucijama BiH te je kazao kako je svojim dolaskom na poziciju ministra zatekao manje zaposlenih Srba u ministarstvu nego što im to pripada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije