Željka Cvijanović: Igor Crnadak imao je ludu sreću da bude ministar

Radiosarajevo.ba
Željka Cvijanović: Igor Crnadak imao je ludu sreću da bude ministar
FOTO: Radiosarajevo.ba / Željka Cvijanović

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je istina mnogo zaboljela ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara Igora Crnadka, kada je odlučio, kako kaže, da se iz bijelog svijeta i dalekog Katara javi telefonom da bi reagirao na njene tvrdnje o njegovoj nesposobnosti da obavlja posao za koji je dobro plaćen narodnim parama.

Sav njegov dosadašnji rad na poziciji ministra vanjskih poslova bio je usmjeren protiv Republike Srpske. Treba li ponavljati kako je od nove austrijske Vlade traženo da spriječi jednog svog člana da dođe u Banju Luku na obilježavanje Dana Republike, ili kako se Crnadak na jednom međunarodnom događaju obrušio na Banju Luku i Republiku Srpsku, umjesto da je radio na njihovoj promociji, ili kako je u Briselu na sastanku koji je trajao jedva tridesetak minuta uspio čak sedamnaest puta pomenuti i optužiti predsjednika Milorada Dodika i institucije RS-a za sve što mu je palo na pamet”, istaknula je Cvijanovićeva.

“O tome da je imao ludu sreću da bude ministar, a da njegova partija nema ni jednog zastupnika dalo bi se razgovarati, ali to je tema za neku drugu priliku. Doduše, što se tiče njegovog ministrovanja, treba biti pošten i reći da on nije jedini promašaj koji se zadesio na toj poziciji, ali problem je što ovaj promašaj, koji tu funkciju obavlja posljednje tri godine i zove se Igor Crnadak, dolazi iz Republike Srpske”, rekla je Cvijanović, prenosi Srna.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije