SDP: Drago nam je da je vladajuća koalicija priznala svoju nesposobnost

Radiosarajevo.ba
SDP: Drago nam je da je vladajuća koalicija priznala svoju nesposobnost
Nakon posljednje izjave ministra prometa i komunikacija BiH Ismira Juske da je “dinamika” izgradnje autoputa neprihvatljiva, SDP BiH pozdravlja još jednu u nizu izjava kojom najviši dužnosnici vladajuće koalicije priznaju vlastitu nesposobnost.

„Ipak, potrebnim smatramo demantovati dio izjave prema kojoj se može naslutiti da postoji bilo kakva dinamika gradnje autoputa. Naime, napominjemo da vladajuća koalicija nije izgradila niti jedan novi metar autoputa. Zato se u ovom slučaju isključivo može govoriti o statici, a nikako o dinamici.

Zanimljivo je da se radi tek o posljednjoj u nizu izjava najistaknutijih dužnosnika vladajućih struktura poput Čovića, Izetbegovića i Radončića koji govore o „neprihvatljivim“ zastojima, blokadama i kočenju reformskog puta. Iako dosljedno priznaju neprihvatljivost vlastite nesposobnosti, to nije spriječilo vladajuće stranke da građanima nude svoje kandidate na lokalnim izborima uz uvjeravanje da se radi o onim koji „znaju kako“ i koji „garantuju stabilnost““, saopćeno je iz SDP-a te se dodaje:

„Smatramo da bi bilo korektnije da su vladajuće stranke pokazale dosljednu iskrenost i u predizbornim sloganima. Tako su, u skladu sa vlastitim izjavama, građanima trebali garantovati stabilnu neprihvatljivost, odnarođenost ili naglasiti da ni sami ne znaju ni kako ni zašto.

S ovim sloganima bi se sigurno složili zastupnici vladajućih stranaka u Parlamentu Federacije BiH. Naime, u Parlamentu koji utjelovljuje glas naroda, taj glas se već mjesecima ne može čuti, jer sjednica Parlamenta nema. Vladajuća koalicija očito zna zašto, a znaju i građani. Ostaje nada da će neprihvatljivu nesposobnost koju SDA, SBB i HDZ BiH i sami priznaju, građani znati kazniti na predstojećim izborima.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije