SDP BiH: Sram da vas bude zastupnice SDA - Samra Ćosović-Hajdarević!!!

Radiosarajevo.ba
SDP BiH: Sram da vas bude zastupnice SDA - Samra Ćosović-Hajdarević!!!
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH

Kantonalna organizacija Socijaldemokratske partije BiH Sarajevo najoštrije osuđuje ponašanje i govor mržnje zastupnice Samre Ćosović-Hajdarević prema građanima srpske i hrvatske nacionalnosti u Kantonu Sarajevo.

Saopćenje SDP BiH prenosimo u cjelosti:

Smatramo da bi Etička komisija i Skupština Kantona Sarajevo morala reagovati na ovakvo ponašanje zastupnice jer se, nažalost, radi samo o još jednom u nizu njenih nacionalističkih ispada u posljednje vrijeme.

Pripremljena žalba protiv zastupnice SDA koja je šokirala izjavom o LGBTIQ osobama

Zastupnica Ćosović-Hajdarević se koristi sličnim govorom mržnje kojem su svakodnevno izloženi i povratnici Bošnjaci u RS, a koji su nerijetko popraćeni i fizičkim nasiljem.

Mržnjom i nacionalizmom ostrašćena zastupnica izgleda ne zna koliko građana srpske i hrvatske nacionalosti i ostalih je jednako radilo na razvoju našeg grada, i koliko njih je učestvovalo u odbrani našeg glavnog grada i države, kako u periodu od 1941-1945, tako i u periodu 1992-1995.

Post sa Facebooka - undefined

PrtScr: Post sa Facebooka

Očekujemo izvinjenje zastupnice Ćosović-Hajdarević, ako ništa barem zbog svoje kolegice iz zastupničke klupe, također članice SDA, Smiljane Viteškić. Od SDA očekujemo javnu osudu i sankcije svoje članice.

SDP BiH Sarajevo će se uvijek zalagati za Sarajevo za sve nas bez bilo koje vrste podjela, a pogotove ne ovih koje SDA putem svojih izabranih zvaničnika zagovara.

Podsjećamo, Samra Ćosović-Hajdarević zastupnica SDA u skupštini Kanton Sarajevo je na svom Facebook profilu sinoć napisala "Ode Mevludin, dođe Milorad. Ode Selim, dođe Vera. Ode Hajrudin, dođe Vlastimir. Ode Edina, dođe Kristina". Korisnici društvenih mreža šokirani su objavom kantonalne zastupnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije