Jednoglasna odluka: Salko Sokolović i Sadik Ahmetović isključeni iz SDA

H. A.
Jednoglasna odluka: Salko Sokolović i Sadik Ahmetović isključeni iz SDA
Na sjednici Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) koja je održana danas u Sarajevu razmatrana je aktuelna politička situacija.

Predsjedništvo SDA je razmatralo, između ostalog, i status dvojice poslanika ove stranke koji su napustili Klub stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Naime, na posljednjoj sjednici ovog doma Salko Sokolović obavijestio je okupljene da su on, Sadik Ahmetović i Senad Šepić formirali nezavisni klub kojeg su nazvali Nezavisni blok.

"Očekujemo da se usvoji set zakon o akcizama,", poručio je Šefik Džaferović nakon današnje sjednice.

Iznijeli su zahtjeve, koji se tiču izbornog zakona, ali i rješavanja statusa Javnog RTV sistema BiH, ali i donijeli odluku o statusu Sokolovića i Ahmetovića.

"Izalaskom zastupnika i formiranju novog klub, Sokolović i Ahmetović automatski su isključeni iz SDA. Odluka je bila jednoglasna, a naređeno je općinskim odborima da ih brišu iz evidencije članova. Oni bi trebali vratiti mandate stranci", poručio je Džaferović.

Na sjednici Predsjedništva SDA koja je prethodila današnjoj, Ahmetović i Sokolović dobili su opomene pred isključenje. Na toj sjednici isključen je Senada Šepića.

Na dnevnom redu je i bio i Izvještaj o realizaciji zaključaka s tematske sjednice Predsjedništva SDA o stanju i položaju povratnika na području entiteta RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije