Najavljena nova sjednica Predsjedništva SDA o aktuelnoj političkoj situaciji

Fena
Najavljena nova sjednica Predsjedništva SDA o aktuelnoj političkoj situaciji
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije na sjednici koja je zakazana za subotu, 13. maja, raspravljat će o aktuelnoj političkoj situaciji, posebno u vezi sa osnivanjem novog kluba zastupnika u Predstavničkom domu PS BiH.

Navedeno je kako će se razgovarati o statusu dvojice zastupnika ove stranke, Salki Sokoloviću i Sadiku Ahmetoviću, koji su prošle sedmice napustili Klub ove stranke u PS BiH i pristupili Nezavisnom bloku, zajedno sa Senadom Šepićem, koji je ranije izbačen iz SDA.

Ovi zastupnici su pojasnili da su se na ovakav potez odlučili jer se nisu slagali s pojedinim odlukama unutar stranke, a situacija je kulminirala kada je na dnevnom redu bio set zakona o izmjenama akciza.

Inače, Sokolović i Ahmetović kao i Šemsudin Mehmedović, koji je još uvijek formalno u Klubu SDA u Predstavničkom domu, ranije su dobili ukor stranke.

IZ SDA je potvrđeno da će na dnevnom redu sjednice biti i Izvještaj o realizaciji zaključaka s tematske sjednice Predsjedništva SDA o stanju i položaju povratnika na području RS-a. Također, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović i predsjedavajući Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Edin Mušić trebali bi podnijeti izvještaj o funkcioniranju vlasti na federalnom nivou i prioritetima djelovanja.

Sjednica je zakazana za 10 sati, u sjedištu SDA u Sarajevu, a po okončanju zasjedanja trebala bi biti upriličena i pres-konferencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije