SDA: Zastupnici Trojke će konačno odlučiti čiji interes brane - države ili HDZ-a

8
Radiosarajevo.ba
SDA: Zastupnici Trojke će konačno odlučiti čiji interes brane - države ili HDZ-a
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović, SDA press (arhivska fotografija)

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da će zastupnici Trojke (Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija i Naša stranka) u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, na sjednici na kojoj će se glasati o izboru Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH, iako je u ponudi samo jedan kandidat, imati priliku da biraju da li će ispuniti želje HDZ-a i time sačuvati fotelje stranačkih šefova, ili će izabrati jasan interes države Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz te stranke.

"Građani Federacije BiH će sasvim sigurno pomno pratiti pojedinačno izjašnjavanje svakog od zastupnika, pa niko svoju ličnu odgovornost neće moći prebaciti na kolektivni teren, na komisije ili stranačke odluke.

Svaki zastupnik vrlo dobro zna da je mandat isključivo u njegovom vlasništvu, da samostalno donosi odluke i da samostalno snosi posljedice", navodi se u saopćenju SDA.

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Ova žena hoda Parizom sa zastavom Jugoslavije: 'Ovo je ona sa Olimpijade u Sarajevu 1984-te'

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva naše zemlje Denis Bećirović pozvao je danas federalne zastupnike da ne podrže izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda - više o tome čitajte OVDJE.

Također, Amir Ibrović, zastupnik (DF) u navedenom parlamentu je uputio prijedlog za skidanje ove tačke s dnevnog reda sutrašnje sjednice, a njegovo detaljno obrazloženje, za koje navode da je posljednja šansa da Vukoja ne bude izabran, možete čitati na OVOM LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije