SDA: U zaštiti države ne smije biti podjele na poziciju i opoziciju

9
Radiosarajevo.ba
SDA: U zaštiti države ne smije biti podjele na poziciju i opoziciju
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Bakir Izetbegović

Stranka demokratske akcije (SDA) uputila je saopćenje javnosti u kojem pozdravlja zaključke opozicionih stranaka iz Federacije BiH koje djeluju u Parlamentarnoj skupštini BiH o zaštiti i jačanju državnih institucija i aktivnostima koje je potrebno poduzeti u tom smislu.

Ovi zaključci na tragu su zajedničkih stavova predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, definiranih u ranijim razgovorima, kao i javno proklamovanih stavova većine stranaka iz probosanskog bloka.

"SDA ostaje pri čvrstom stavu da bi probosanski blok morao biti potpuno jedinstven u suprotstavljanju secesionističkoj politici SNSD-a, kao i u aktivnostima prema prijateljima iz međunarodne zajednice, koji pokazuju novu odlučnost u podršci Bosni i Hercegovini.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Braneći čast i RS čekamo 23. maj

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Braneći čast i RS čekamo 23. maj

Trenutna situacija traži jedinstven, zreo pristup, kao i koordinaciju po svim bitnim pitanjima. Nikakvih podjela, rigidnog odnosa i nepovjerenja ne bi smjelo biti u probosanskom bloku, kao ni u odnosu prema prijateljima iz međunarodne zajednice. Ne smijemo dozvoliti da nam se ponovi situacija kakvu smo imali prilikom pada Aprilskog paketa.

U zaštiti države Bosne i Hercegovine i njenih institucija ne smije biti podjele na poziciju i opoziciju. U sudbonosnim pitanjima za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, koja se ne tiču samo sadašnje generacije, već i generacije naše djece i unuka, svi stranački interesi moraju ostati po strani.

SDA stoga očekuje da kompletan politički probosanski blok, akademska i medijska zajednica, svaki pojedinac iz domovine i dijaspore koji može dati doprinos, zajedno sa našim prijateljima u svijetu, poduzima koordinirane zajedničke aktivnosti na postizanju kompromisa koji će voditi stabilizaciji i zaštiti i jačanju države Bosne i Hercegovine", navodi se u saopćenju SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije