SDA TK: Zadovoljni smo postignutim izbornim rezultatom

Radiosarajevo.ba
SDA TK: Zadovoljni smo postignutim izbornim rezultatom
Foto: SDA / SDA TK

Danas je u prostorijama Stranke demokratske akcije TK-a održana sjednica Kantonalnog izbornog štaba SDA TK. Nakon diskusije, članovi KIŠ SDA TK predizbornu kampanju SDA TK ocijenili su kao uspješnu i istaknuta je činjenica da je KIŠ SDA TK po prvi put vodio jedan moderan oblik političke kampanje u Tuzlanskom kantonu koristeći društvene mreže i savremene načine komunikacije sa građanima, kao i u svrhu promoviranja postizbornih ciljeva Stranke demokratske akcije, saopćeno je iz ove stranke.

"Na održanoj sjednici usvojen je Izvještaj o radu KIŠ SDA TK koji je zadovoljan rezultatima koje je SDA TK postigla na održanim Općim izborima, posebno kada je u pitanju Skupština Tuzlanskog kantona gdje su osvojili devet poslaničkih mandata. Uprkos objektivnim poteškoćama i nastupu SDA kao opozicije u Tuzlanskom kantonu, kao i pojedinim političkim protivnicima koji su vodili nekorektnu predizbornu kampanju i koji su vršili zloupotrebu javnih resursa, budžeta kantona i općina, SDA je postigla izuzetan izborni rezultat i ostvareni su svi izborni ciljevi koje su SDA i Kantonalni izborni štab SDA TK postavili pred Opće izbore 2018. godine", rečeno je iz SDA TK.

"Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima koji su svojim glasom podržali Stranku demokratske akcije i njene kandidate za sve nivoe vlasti. SDA će sigurno opravdati ukazano povjerenje i ukoliko bude dio vlasti zalagati će se za realizaciju predizbornih obećanja na svim nivoima", saopćeno je iz SDA TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije