Drama na granici: Migranti probili kordon, policija uzvratila suzavcem

Radiosarajevo.ba
Drama na granici: Migranti probili kordon, policija uzvratila suzavcem
Foto: Screenshot / Sukob na granici
Migranti koji već danima pokušavaju ući u Hrvatsku i preći granični prijelaz Velika Kladuša - Maljevac silom su probili policijski kordon i zahtjevaju puštanje na hrvatski teritorij.

Zbog nekoliko incidenata trenutačno je taj dio granice zatvoren, javlja Dnevnik.hr.

Migranti su u jednom trenutku pokušali nasilno ući na teritorij Republike Hrvatske prilikom čega su lakše ozlijeđena dva policajca, doznaje od policije reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.

"Nakon što je policija BiH odmicala migrante s granice prema unutrašnjosti vlastitog teritorija, nekolicina migranata je izravno krenula prema pripadnicima hrvatske policije. Hrvatska policija u ovom je nasrtaju migrante uspjela odbiti te ih spriječiti u nasilnom i nezakonitom ulasku u RH. Dosadašnjem broju interventne policije priključilo se 50-ak novih interventnih policajaca sa punom opremom", javlja Dnevnik.hr.

Migranti su bacali kamenje i druge predmete na policajce te su dvojica hrvatskih policajaca lakše ozlijeđena. Pruža im se liječnička pomoć, a područje nadlijeće helikopter, a policija je na napad uzvratila suzavcem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije