Migranti krenuli u drugi proboj na granici, Hrvatska policija podiže ogradu

Radiosarajevo.ba
Migranti krenuli u drugi proboj na granici, Hrvatska policija podiže ogradu
Foto: AA / Na Graničnom prijelazu Maljevac trenutno je 250 migranata

Na Graničnom prijelazu Maljevac trenutno je 250 migranata, a oni su pokušali da probiju drugi kordon. Istovremeno se na hrvatskoj strani granice počela dizati ograda, javlja reporter Radiosarajevo.ba s mjesta događaja.

Migranti probili policijski kordon, ima povrijeđenih: Na granicu stigli specijalci

On je još ranije javio da je helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske sa specijalcima stigao na granicu sa Bosnom i Hercegovinom i da trenutno vlada napeta situacija.

"Ima i povrijeđenih. Prema mojoj procjeni najmanje troje, tu je i Hitna pomoć, čiji djelatnici pokušavaju sanirati povrede kod povrijeđenih migranata", dodao je on. 

Galić o drami u Bihaću: Na GP Maljevac traju pregovori, migranti blokirani u vozu

Prateći razvoj situacije na terenu, na području Graničnog prijelaza Maljevac hrvatska policija je oko 13 sati na graničnu crtu postavila protuprovalnu ogradu, takozvane gelendere kao fizičku prepreku. To su za Hinu potvrdili iz MUP-ove službe za odnose s javnošću Hrvatske.

Prvi migranti stigli u Centar u Hadžićima: U toku dana doći će ih još oko 50

Migranti koji su u ranim jutarnjim satima stigli u Bihać Talgo vozom, krenuli suoko 14.30 sati  autobusima u Sarajevo. Oni će biti smješteni u centar Ušivak koji je danas počeo s radom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije