Prlić: Izgleda da nije bitno kakva je volja glasača, nego kakva je volja brojača

Radiosarajevo.ba
Prlić: Izgleda da nije bitno kakva je volja glasača, nego kakva je volja brojača
Foto: Arhiv / Lana Prlić

Novizabrana zastupnica u Parlamentu FBiH i potpredsjednica SDP-a BiH Lana Prlić upozorila je na izborne krađe navodeći kako je njen lični primjer najbolji pokazatelj kako je ovaj izborni proces u Bosni i Hercegovini prošao.

"Nakon što sam prečešljala sva biračka mjesta u Mostaru, naišla sam na podatak da na biračkom mjestu u kojem ja glasam nemam ni jedan glas. Znači to je mjesto gdje glasamo moja mama i ja. Objavila sam ovo na svojoj FB stranici da bi ukazala kakve su se izborne krađe dešavale na ovim izborima", kazala je Lana za Radiosarajevo.ba.

Lana ističe da će SDP BiH da nastavi sa svojim zahtjevima prema CiK-u.

"Sutra ističe rok za žalbe prema CiK-u. Mi u SDP- u pišemo žalbe i sutra ćemo ih predati, a nadamo se da će CiK uslišiti naše molbe za ponovno brojanje, jer ako se ovako kralo na biračkom mjestu u centru Mostara, šta da očekujemo u nekim ruralnim dijelovima BiH", kazala je Lana i dodala:

"Izgleda da nije bitno kakva je volja glasača, nego kakva je volja brojača. Mi smo i prije izbora isticali na nepravilnosti, a evo i rezultati pokazuju u kakvom su duhu prošli ovi izbori", zaključila je Lana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije