Saopćenje / SDA: Štetu će pretrpjeti jedino Hrvatska

25. 06. 2020. u 13:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 105

SDA smatra da je odluka vlasti Hrvatske da se u jeku turisitičke sezone uvede obavezni karantin za državljane Bosne i Hercegovine, i time ih  praktično spriječi da ljetuju na hrvatskoj obali, ishitrena i kratkovida. 

Međutim, od takve odluke štetu će pretrpjeti jedino Hrvatska u kojoj građani Bosne i Hercegovine svakog ljeta potroše stotine miliona eura. 

"Građane Bosne i Hercegovine pozivamo da ovogodišnje odmore provedu u našoj zemlji i upoznaju sve njene ljepote. Osim Neuma i odmora na moru, na raspolaganju su nam naše brojne planine, prelijepe rijeke, jezera i gradovi. 

Odmor na domaćim turističkim destinacijama poput Vlašića, Bjelašnice i Jahorine, ili Une, Drine, Bosne, Neretve i Vrbasa, zatim Hutovog blata,Boračkog, Prokoškog i Panonskog jezera, posjete gradovima poput Sarajeva, Mostara, Travnika i Banja Luke, ili obilazak srednjovjekovnih bosanskih tvrđava, može biti i atraktivniji od odmora na hrvatskoj obali", saopćeno je iz SDA. 

Dodaje se da, osim što ćemo nanovo spoznati sve ljepote naše domovine, time ćemo poduprijeti i domaći turistički sektor, koji je od početka pandemije u velikoj krizi. 

"Pozivamo i građane Hrvatske  da posjete Bosnu i Hercegovinu i uživaju u njenim ljepotama", piše u saopćenju SDA.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA