SDA pobijedila, Džaferović: Hvala svima koji su glasali, a hvala i onima koji nisu

Radiosarajevo.ba
SDA pobijedila, Džaferović: Hvala svima koji su glasali, a hvala i onima koji nisu
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Slavlje pristalica SDA

SDA je iznijela briljantnu pobjedu, naročito gospodin Džaferović koji je pobijedio u svim izbornim jedinicama osim u Tuzlanskom kantonu, izjavio je večeras u izbornom štabu šef Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović.

"Čestitam i Ramizu Salkiću koji je pobijedio za potpredsjednika u RS-u. SDA je definitivno najjača stranka u BiH, kako to i treba biti i kao što rekoh, neki koji su teške riječi izgovarali u ovoj kampanji, bez potrebe, su završili tamo gdje im je mjesto."

Prisutnima se potom obratio i Šefik Džaferović koji se zahvalio svim građanima BiH koji su danas na skoro šest hiljada biračkih mjesta iskazali jedan demokratski kapacitet: "BiH je danas potvrdila svoj demokratski kapacitet."

"Zahvaljujem svima koji su glasali, ali i onima koji nisu. Zahvaljujem se građanima koji su glasali za SDA. Zahvaljujem se svima koji su galsali za mene. Prema sadašnjim rezultatima, ja sam u vodstvu i pobijedio sam na izborima za bošnjačkog člana Predsjedništva", izjavio je Džaferović.

Njihove izjave prekidali su povici okupljenih "Šefik, Šefik, Šefik", potom "Bakir, Bakir, Bakir", a sve je završeno vatrometom i povicima SDA, SDA, SDA...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije