SDA predstavila svoje kandidate: "U ubjedljivoj smo prednosti po ovom istraživanju"

7
Radiosarajevo.ba
SDA predstavila svoje kandidate: "U ubjedljivoj smo prednosti po ovom istraživanju"
Foto: SDA / Predstavljanje kandidata za lokalne izbore

Kapidžić: Stigli su nam rezultati istraživanja, SDA je u ubjedljivom vodstvu u Kantonu Sarajevo.

Kantonalni odbor SDA Sarajevo održao je press konferenciju na kojoj je predstavio svoje kandidate za načelnike i kandidate za Općinska vijeća.

Svoje obraćanje Predsjednik KO Faruk Kapidžić je započeo sa priznavanjem nekih grešaka, prije svega kadrovskih, koje je SDA imala u prošlosti, te je predstavio promjene koje su se desile unutar SDA Kantona Sarajevo i samih općinskih odbora.

SDA predstavila svoje kandidate: "U ubjedljivoj smo prednosti po ovom istraživanju"

SDA predstavila svoje kandidate: "U ubjedljivoj smo prednosti po ovom istraživanju"

"Stigla su nam istraživanja javnog mnijenja, SDA u Kantonu Sarajevo je u ubjedljivom vodstvu, ali nemojte da se zbog toga opustimo, moramo snažno odraditi kampanju narednih mjesec dana kako bi ta pobjeda ako Bog da bila veličanstvena.  Pobjeda svih naših kandidata za načelnike, kao i pobjeda kandidata SBiH-a i DF-a kojima smo dali podršku, izuzetno je važna. Međutim, ništa manje nije važna pobjeda naših lista za Općinska vijeća. Imamo 293 kandidata za 9 Općinskih vijeća u KS, od toga čak 110 mladih. Od toga 6 doktora nauka, 54 magistra nauka i još 166 visoko obrazovanih." - rekao je Kapidžić.

Kapidžić je istakao kako je važno da građani Kantona Sarajevo, kao i cijele Bosne i Hercegovine, pošalju poruku strankama i kandidatima "Trojke", te da im glasanjem na izborima poruče kako za silne izdaje, nerad, njihove veze sa kartelima i uništavanje svega čega su se dotakli nemaju podršku građana!

[related]https://radiosarajevo.ba/pretraga?keywords=SDA[/related]

"U Kantonu Sarajevo na prošlim lokalnim izborima ponudili su nam "Sarajevski dogovor", a za rezultat smo dobili stagnaciju onih Općina gdje su dobili podršku.

Ibrahim Hadžibajrić je uhapšen pod teškim optužbama za kriminal i korupciju, Srđana Mandića je samo zloupotreba položaja i neznanje onih koji su ga krenuli opozvati spasila, Hasan Tanoviću je tokom mandata i usvajanje Dnevnog reda predstavljalo uspjeh, a Nermin Muzur za 4 godine nije realizovao ni jedan ozbiljan kapitalni projekat iako je imao svu podršku viših nivoa vlasti. Slijedi im "Sarajevski odgovor". U 4 Općine u kojima SDA ima načelnika, to će liderstvo još snažnije učvrstiti!" dodao je Kapidžić.

Naglasio je kako se i danas pojedini kandidati Trojke pokušavaju ograditi od Trojke, a zapravo Trojka opstaje samo na njihovom populizmu.

Sebija Izetbegović kao 'modna ikona': U predizbornu kampanju krenula u košulji od 3.000 KM

Sebija Izetbegović kao 'modna ikona': U predizbornu kampanju krenula u košulji od 3.000 KM

"Postoji jedan fenomen u kojem se kandidati Trojke za načelnike, poput Benjamine Karić, Nermina Muzura i Irfana Čengića pokušavaju na svaki način distancirati od izdajničke politike Trojke i njihove devastacije sistema na svim nivoima i u svim resorima.

Međutim, Karić i Muzur su potpredsjednici SDP-a i NIP-a, a Čengića čak i na terenu podržavaju ljudi poput Konakovića i Rame Isaka.

Glas za njih je glas za  Konakovića, Nikšića, Fortu, Isaka, a posljedično to je i glas za Dragana Čovića i Milorada Dodika."  zaključio je Kapidžić.

Na press konferenciji su, osim Predsjednika Faruka Kapidžića, govorili Nermin Hodžić kandidat za načelnika Ilijaša, Dženan Selimbegović, kandidat za načelnika Starog Grada, Samir Lokvančić  kandidat za načelnika Ilidže, Migdad Hasanović, načelnik i kandidat za načelnika Vogošće, Eldar Čomor, kandidat za načelnika Hadžića  i Amina Dedić, nositeljica liste u ime kandidata za načelnika Trnova.

Osim kandidata za načelnika, na pressu su govorili i nosioci listi SDA za Općine u kojima SDA nije predložila kandidata, nego je podržala kandidate SBiH-a i DF-a. To jeste, Kerim Balić, nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Novo Sarajevo, Hamdija Hasanović, nosilac liste SDA za Općinsko vijeće Centar i Elvir Resić ispred liste SDA za Općinsko vijeće Novi Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije