SDA: "Pozivamo nadležni inspektorat i Tužilaštvo BiH da ispitaju diplomu Irfana Čengića"

18
Radiosarajevo.ba
SDA: "Pozivamo nadležni inspektorat i Tužilaštvo BiH da ispitaju diplomu Irfana Čengića"
Foto: Facebook / Irfan Čengić

Sud Bosne i Hercegovine je u predmetu "Klaster" potvrdio optužnicu protiv više fizičkih i
pravnih lica.

Između ostalog optužnicom je obuhvaćeno više zaposlenih lica na Univerzitetu "PIM" Banja Luka, među kojima je i Dragan Đuranović koji je bio angažovan kao rektor na Univerzitetu "PIM" Banja Luka.

Optuženi se terete za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nedopuštenu trgovinu, krivotvorenje isprava i druga povezana krivična djela. Ukratko optuženi su za "Prodaju fakultetskih diploma".

Bivši ministar Anis Krivić učestvovao u nesreći u Sarajevu. Oglasila se inspekcija

Bivši ministar Anis Krivić učestvovao u nesreći u Sarajevu. Oglasila se inspekcija

"S obzirom da smo tokom posljednje predizborne kampanje, tačnije tokom javne debate kandidata za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Dženana Selimbegovića (SDA) i Irfana Čengića (Trojka) dobili priznanje kandidata, a danas načelnika, Irfana Čengića da je i on svoju diplomu 'stekao' na Univerzitetu PIM, pozivamo Inspektorat Rs-a i Tužilaštvo BiH da ispitaju i način sticanja njegove diplome.

U svakom slučaju, smatramo neprihvatljivim da najviši javni zvaničnici imaju diplome sa ovakvih sumnjivih Univerziteta, jer kakav primjer oni daju mladim ljudima koji svoje diplome stiču marljivim radom i učenjem?

Devastacija javnog morala, etike, stručnosti, znanja, kompetencija i društva generalno,
krenula je upravo sa sumnjivim univerzitetima i kupljenim diplomama, zbog toga pozdravljamo aktivnosti i napore Tužilaštva i Suda BiH da konačno barem malo uvedu reda u tu važnu, možda i najvažniju društvenu oblast, oblast visokog obrazovanja", saopštili su iz SDA Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije