Potpisan ugovor o sanaciji objekata socijalno ugroženih osoba u Starom Gradu

1
Radiosarajevo.ba
Potpisan ugovor o sanaciji objekata socijalno ugroženih osoba u Starom Gradu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Potpisivanje ugovora o sanaciji stambenih jedinica socijalno ugroženim osobama

Potpisani ugovori za dodjelu pomoći za sanaciju stambenih jedinica socijalno ugroženim kategorijama na području općine Stari Grad.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, Enda Pavić Pečenković i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić, u prostorijama Općine upriličili su prijem za korisnike ovih sredstava, te sa njima potpisali ugovore.

Putem Stručne službe Općinskog načelnika i uz podršku Vlade Kantona Sarajevo, ukupno su 103 porodice iz Starog Grada ostvarile pravo na dodjelu pomoći za sanaciju stambenih jedinica socijalno ugroženim kategorijama na području općine Stari Grad.

Zapalio se shopping centar u Hrvatskoj: Vatrogasci izvlačili ljude iz lifta

Zapalio se shopping centar u Hrvatskoj: Vatrogasci izvlačili ljude iz lifta

Rang lista sačinjena je na osnovu vrednovanja pristiglih prijava po Javnom pozivu koji je bio raspisan 17. aprila 2024. godine.

"Ukinuli smo 'kraljevske ovlasti' načelnika da daje novac kome želi bez kriterija i javnog poziva. Usvojili smo propise, utvrdili kriterije i proceduru kako ćemo pomoći u sanaciji stambenih jedinica socijalno ugroženih porodica”, istakao je Općinski načelnik Irfan Čengić.

Veliki dio sredstava obezbijedila je Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.

"Sretna sam što smo uspjeli osigurati pomoć za 103 porodice u općini Stari Grad Sarajevo. Ova sredstva će omogućiti sanaciju stambenih jedinica i poboljšanje životnih uslova socijalno ugroženim kategorijama. Projekat je rezultat zajedničkog napora kantonalnih i lokalnih vlasti i zato ćemo se uvijek truditi podržavati naše sugrađane i raditi na poboljšanju kvalitete života u našoj zajednici”, naglasila je ministrica Enda Pavić Pečenković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije