Sjednica SDA: Denis Zvizdić odustao od kandidature za člana Predsjedništva

A. B.
Sjednica SDA: Denis Zvizdić odustao od kandidature za člana Predsjedništva
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sjednica Predsjedništva SDA

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo SDA odlučilo je da će kandidata za Predsjedništvo BiH birati pojedinačnim glasanjem. Međutim, vijest dana u političkom smislu je da je jedan od kandidata, Denis Zvizdić, aktuelni predsjedavajući Vijeća ministara BiH, odustao od kandidature.

Tako će sudionici Konvencije SDA birati između Sebije Izetbegović, Šefika Džaferovića i Safeta Softića.

Kadrovska komisija SDA ranije je proslijedila stranačkom Predsjedništvu imena četiri kandidata -  Denisa Zvizdića, Sebije Izetbegović, Šefika Džaferovića i Safeta Softića.

Podsjećamo, ranije je potpredsjednik SDA Denis Zvizdić najavio kako razmišlja o povlačenju kandidature ukoliko vrh stranke dovede funkcionere u situaciju da se takmiče jedan protiv drugog.

 "Mi smo se obratili općinskim organizacijama da nominiraju kandidate, sa jasnom porukom da će to nominiranje od strane općinskih organizacija poslužiti za formiranje liste kandidata koja će biti dostavljena Konvenciji Stranke, a koja će tajnim glasanjem odabrati kandidata za člana Predsjedništva BiH", pojasnio je Džaferović.

Kaže da je to stanovište zastupao i na Kadrovskoj komisiji, koja je jednoglasno prihvatila ovakav stav.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije