Poruke / SDA poziva Vijeće za implementaciju mira da sa riječi pređe na djelovanje

13. 11. 2019. u 11:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

SDA pozdravlja jasan stav UO Vijeća za implementaciju mira (PIC) u kojem su iznesene opravdane i na činjenicama zasnovane kritike antidejtonskih i antiustavnih zaključaka NSRS, navodi se u saopćenju ove stranke.

PIC se oglasio o zaključcima NSRS-a: RS nema pravo na otcjepljenje

„Ne iznenađuje da je ruski ambasador usamljen u podršci dijelu političkih stranaka iz RS-a u njihovom antidejtonskom djelovanju. Navodeći ključne činjenice Dejtonskog mirovnog sporazuma, PIC je tačku po tačku osporio zaključke NSRS i vrlo jasno ukazao na antidejtonske namjere koje stoje iza njih. Podsjećamo da mandat PIC nije samo u tome da konstatuje antidejtonske aktivnosti, već da konačno poduzme adekvatne i konkretne mjere povodom narušavanja Dejtonskog mirovnog sporazuma“, naglašeno je.

Dodaje se da zato pozivaju PIC da podrži Visokog predstavnika i da sa riječi pređe na djelovanje na koje ga obavezuje njegov mandat.

„Izostanak konkretne reakcije će i dalje samo ohrabrivati antidejtonske aktivnosti i voditi daljoj destabilizaciji“, istaknuto je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA