SDA: Pokušaj grube zloupotrebe Parlamenta od Dodikovih poslušnika

Fena
SDA: Pokušaj grube zloupotrebe Parlamenta od Dodikovih poslušnika
Zahtjev SNSD-a za sazivanje hitne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predstavlja pokušaj grube zloupotrebe Parlamenta od Dodikovih poslušnika.

Zahtjev je potpuno neopravdano i suprotno Poslovniku prihvatio predsjedavajući Doma Mladen Bosić. Ne postoje nikakvi, a naročito ne postoje opravdani razlozi za sazivanje takve sjednice bez saglasnosti Kolegija, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije.

Na zahtjev SNSD-a zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH

SDA smatra da je "očigledno da Bosić, kao i mnogi drugi iz grupacije Saveza za promjene, nemaju snage i hrabrosti da se odupru još jednoj provokaciji koja dolazi od Milorada Dodika".

"Radi se o klasičnoj zamjeni teza svojstvenoj velikosrpskoj ideološkoj kuhinji da se drugi optužuju za ono što, u stvari, oni rade. Zato, jedino što izaziva zabrinutost jeste stalno naoružavanje susjeda koje može ugroziti Aneks 1 B Dejtonskog mirovnog sporazuma o ravnoteži vojnih efektiva u regionu, kao i stalne izjave i postupci Dodika kojima se atakuje na suverenitet BiH, prijeti njenom teritorijalnom integritetu i dovodi u pitanje mir i stabilnost", navodi se u saopćenju SDA.

SDA neće nasjesti na ovu, kao i na bilo koju drugu provokaciju.

"Možemo samo ponoviti da ćemo jačati našu namjensku industriju za tržište, ali i za 'ne daj Bože'. Ovo nije prijetnja nikome, ali je jasna poruka za sve one koji imaju nečasne namjere prema BiH. Jačanje odbrambene moći države, koja je u nedavnoj prošlosti bila izložena brutalnoj agresiji, loša je vijest samo za one koji nemaju dobre namjere prema njenim stanovnicima", poručili su iz SDA.

BiH i njeni građani koji je vole nikada u budućnosti neće biti zatečeni. Bit ćemo uvijek spremni da branimo njenu cjelovitost, demokratski karakter i ravnopravnost svih naroda na cijeloj teritoriji. Srebrenica, Tomašica i brojna druga stratišta zločina i genocida nikada se više neće ponoviti, jer će to garantovati snažne institucije i svi segmenti odbrane BiH, među kojima važnu ulogu ima namjenska industrija, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije