SDA "pojasnila" opasne izjave Sebije Izetbegović: "Ko vodi Bošnjake u koncentracione logore"

5
Radiosarajevo.ba
SDA "pojasnila" opasne izjave Sebije Izetbegović: "Ko vodi Bošnjake u koncentracione logore"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / SDA

Nakon sinoćnjeg obraćanja kandidata SDA Amora Mašovića i Sebije Izetbegović na jednom od stranačkih skupova, ne stišavaju se reakcije na njihove, prema nekim mišljenjima, opasne i huškačke izjave. 

Podsjetimo, predsjednik NIP-a Elmedin Konaković podnio je tužbu Centralnoj izbornoj komsiji, a iz Naše stranke saopćili su da je "užasno koristiti genocid u predizbornoj kampanji".

Mašović je u svom obraćanju rekao sljedeće:

"Sve ove staze i stazice koje su se odvojile od ovog utabanog magistralnog puta vode samo na jedno mjesto. Vode vas u jamu Lanište duboku 22 metra i vode vas do cucle i flašice četveromjesečne Amile Džaferagić i vode vas u jamu Lipovača u Nevesinju duboku 66 metara, na čijem dnu nismo našli crvene gumene čizmice malog Amara Ploskića iz Mostara, što tog Bajrama krenu u Presjeku kod Nevesinja da provede svoj prvi Bajram sa svojom nanom.

Dragan Mioković kritikovao opasne izjave Sebije Izetbegović

Dragan Mioković kritikovao opasne izjave Sebije Izetbegović

Staze i stazice vode i do male novorođene Fatime Muhić u masovnoj grobnici u Potočarima. Te staze i stazice na kraju će nas odvesti u tekuće grobnice Drine, u Tomašice, u Srebrenice, u Lješevo i sve ove grobnice koje su do ovog časa pronađene. Zato vam kažem, a vi opet po svojoj savjesti, jedno je sigurno. Bakir Izetbegović za predsjednika, SDA na svim nivoima, kantonalnim, federalnom i državnom nivou. Živi bili".

Sebija Izetbegović obratila se nakon njega i "nadovezala na njegovo obraćanje", sa uvredljivijim izrazima.

"Selam alejkum i dobro veče. Selamim vas, a selamim i luzere zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli groznim putevima koji će ponovo ako uspiju, kako reče naš Amor, voditi u Tomašice, logore, strašite i masovne grobnice", rekla je Izetbegović.

Forto odgovorio Izetbegoviću: 'Vi kad dijelite vlast, uvijek dijelite Bosnu i Hercegovinu'

Forto odgovorio Izetbegoviću: 'Vi kad dijelite vlast, uvijek dijelite Bosnu i Hercegovinu'

Brojne su reakcije na društvenim mrežama nakon ovog obraćanja zbog činjenice da se u predizborne svrhe koriste osjetljive teme kao što su masovne grobnice. Lider NIP-a Elmedin Konaković je Centralnoj izbornoj komisiji BiH podnio prijavu protiv Sebije Izetbegović.

Saopćenje KO SDA prenosimo bez redakcijskih intervencija: 

"Bošnjake u masovne grobnice vode oni koji nisu podržali zajednički nastup probosanskih stranaka u RS i koji su na taj način umanjili šanse za dobijanje većeg broja mandata u Narodnoj skupštini RS.

To su oni koji odbijaju priliku za zaustavljanje antidržavnog djelovanja i sprječavanje provođenja aparthejda na dijelu teritorije Bosne i Hercegovine na kojem je počinjen genocid. Činjenica je da Bošnjake u koncentracione logore vode oni koji su nakon dvanaest godina grad Mostar isporučili onima koji veličaju zločine paradržavne tvorevine tzv. Herceg-Bosne.

Konaković predao prijavu protiv Sebije Izetbegović i SDA

Konaković predao prijavu protiv Sebije Izetbegović i SDA

To su isti oni koji su podlegli pritiscima i u Neumu prihvatili nedemokratske prijedloge i rješenja, za šta su bili pohvaljeni od brojnih lobista i državnog vrha Republike Hrvatske.

Bošnjake u političko ropstvo, koncentracione logore i masovne grobnice vode oni koji branioce Sarajeva nazivaju "seljacima", koji u gradu "živih lomača" Višegradu, paradiraju uz trube, srpske pjesme i zastave. To su oni kojima smeta ezan i koji bi da drže moralne lekcije jedinom vjerskom poglavaru u Evropi, koji je nakon Drugog svjetskog rata bio žrtva koncentracionih logora.

Nastojanja da se pomjere granice dopuštenosti Bošnjacima da otvoreno i glasno govore o svojoj patnji, da artikuliraju svoje nacionalne, kulturne i političke interese, predstavljaju pokušaj "yutelizacije" stvarnosti, raspamećivanja i odrođavanja naroda nad kojim je počinjen genocid.

To je hegemonistička agenda koju provode neprijatelji i razbijači Bosne i Hercegovine, koji Bošnjacima umjesto uređene demokratske države i njene evropske perspektive, priželjkuju "palestinizaciju" i nestanak. Tu agendu SDA neće prihvatiti, nikada!", saopćeno je iz ove stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije