SDA: Održavanje vanrednih izbora u Srebrenici je neprihvatljivo

Fena
SDA: Održavanje vanrednih izbora u Srebrenici je neprihvatljivo
Namjere Vlade Republike Srpske da u narednom periodu produbi krizu Skupštini općine Srebrenica, s ciljem raspuštanja Skupštine i provođenja vanrednih izbora su neprihvatljive, istaknuto je danas sa sjednice Povjereništva SDA Srebrenica.

Članovi ovog povjereništva pozvali su sve političke subjekte u Skupštini ove općine na dijalog i razgovor s ciljem prevazilaženja trenutne krize.

U saopćenju je navedeno da je do krize došlo nakon odluke Vlade RS-a da poništi odluke Skupštine od 28. aprila. Zbog toga je, ističe se, SDA opredijeljenja za formiranje stabilne skupštinske većine, koja će interese građana staviti ispred pojedinačlnih i stranačnih interesa, te su formirali i tim za vođenje pregovora.

Pozvali su stoga Vladu RS-a da umjesto destabilizacije, pomogne razvoj i pokrene ulaganja u ovu općinu, koja su do sada bila minimalna, kazavši da vjeruju da je to do sada bio slučaj jer je načelnik općine bio iz reda bošnjačkog naroda.

Povjereništvo je pozvalo Vladu RS-a da poštuje osnovne principe Europske konvencije o lokalnoj samoupravi i dozvoli lokalnim predstavnicima da donose odluke u interesu građana koji su ih i birali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije