Nakon nereda: Klub SDA HNK traži ostavku ministra unutarnjih poslova Slađana Bevande

1
Fena
Nakon nereda: Klub SDA HNK traži ostavku ministra unutarnjih poslova Slađana Bevande
FOTO: Screenshot / Navijački neredi u Mostaru u aprilu 2021. godine

Zastupnici SDA u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona osudili su izgrede koji su se dogodili proteklog vikenda u Mostaru te su zatražili ostavku ministra unutarnjih poslova HNK Slađana Bevande.

"Ovo nije prvi put da se provodi teror nad građanima u Mostaru koji se dovodi u vezu sa navijačkom grupom 'Ultras'. Očekujemo konkretne mjere i sankcije protiv ove organizirane skupine napadača, koje ni zabrana kretanja za vrijeme policijskog sata nije spriječila u vandalskom ponašanju ugrožavanja ljudskih života, izazivanju opće opasnosti i napadu na privatnu i javnu imovinu", navodi se u saopćenju.

Oni su zatražili ostavku ministra unutarnjih poslova HNK Slađana Bevande zbog "niza evidentnih propusta u radu kantonalnog MUP-a u zadnje vrijeme".

Zastupnici SDA također su zatražili utvrđivanje propusta u radu Policijske uprave Mostar, jer policija nije spriječila kretanje organizirane grupe u vrijeme zabrane kretanje, kao i uključivanje Tužilaštva HNK u procesuiranje spomenute grupe.

Napomenimo, u subotu navečer je grupa navijača pravila nerede u dijelu Mostara, nakon čega je jedna osoba teško povrijeđena i smiještena u bolnicu, dok je deset osoba privedeno u policiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije