SDA: Četničko divljanje u Potočarima ohrabreno negiranjem genocida

Radiosarajevo.ba
SDA: Četničko divljanje u Potočarima ohrabreno negiranjem genocida
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Godišnji press SDA

Četničko divljanje u Potočarima i Višegradu predstavlja izljev mržnje ohrabren posljednjim nizom izjava zvaničnika entiteta RS u kojima se na najprimitivniji način negira genocid u Srebrenici, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije.

„Puštanjem četničke muzike na kapijama mezarja u Potočarima, šovinisti su ponovo ukaljali obraz i pokvarili proslavu Božića svim čestitim pravoslavcima i Srbima, te su na sramotu i samom Kristu koji je ljudskom rodu donio poruku mira, dobrote i praštanja“, kazali su iz ove stranke.

Od vlasti u entitetu RS traže da poduzmu adekvatne mjere u vezi sa ovim incidentima, koji predstavljaju narušavanje sigurnosne situacije i direktnu prijetnju bošnjačkim povratnicima.

Podsjećamo, Badnji dan u manjem bosanskohercegovačkom entitetu RS obilježilo je defiliranje automobila pored Memorijalnog centra u Potočarima uz glasnu muziku i vrijeđanje žrtava.

Nakon toga, članovi Ravnogorskog četničkog pokreta sinoć su uz pjesme o Draži Mihajloviću prodefilirali Višegradom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije