Provokacija: Kolona vozila uz glasnu muziku prošla pored mezarja u Potočarima

Radiosarajevo.ba
Provokacija: Kolona vozila uz glasnu muziku prošla pored mezarja u Potočarima
Foto: Screenshot / Kolona vozila uz glasnu muziku prošla pored mezarja u Potočarima

A ovako su pravoslavni vjernici iz Bratunca i Srebrenice obilježili Badnje veče i pronijeli Badnjak pored mezarja u Srebrenici, napisao je na svom Twitter profilu Emir Suljagić.

On je podijelio i video na kojem se vidi kolona vozila koja prolazi pored memorijalnog centra u Potočarima, a čuje se i glasna muzika.

„Ako vas ovo ne vrijeđa, ako moram objašnjavati zašto je bitno sačuvati i konsolidovati ovu instituciju u ovako neprijateljskom okruženju - halal vjera“, poručio je Suljagić.

Nešto prije toga Suljagić je objavio još jedan video.

„Nošenje Badnjaka kroz uništena muslimanska sela u Bratuncu, sa sve policijskom pratnjom i vidnim apetitom da se na svaku, i posljednju ranu, dospe so“, napisao je Suljagić uz #tolerance #Christmas i #iovojeBiH.

Suljagić je između ostalog poručio:

„Kad prvi put osjete da mogu, bagerima će ući u mezarje. Za to vrijeme će profesori sa FPN pisati o strahu Srba i Hrvata od 'matematičke većine' i 'deradikalizirati muslimane', NGO aktivisti prositi za još jedan projekt od SIDA-e, a FGR pratiti ko je 'parking-papak' za taj dan“, naveo je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije