SDA Centar Sarajevo: Izabrano novo rukovodstvo, Ahmed Čorbo novi predsjednik

2
Radiosarajevo.ba
SDA Centar Sarajevo: Izabrano novo rukovodstvo, Ahmed Čorbo novi predsjednik
Foto: Vijesti.ba / Novo rukovodstvo SDA u Centru

Danas je na Skupštini općinske organizacije SDA Centar Sarajevu izabrano novo rukovodstvo.

Nakon rezultata na Lokalnim izborima 2020. godine u januaru ove godine je uvedeno povjereništvo u ovu općinsku organizaciju, kao i u općinske organizacije SDA Novo Sarajevo i SDA Ilidža.

"Nakon provedenih unutarstranačkih izbora u navedene dvije općine danas je izborom novog rukovodstva i Izvršnog odbora SDA Centar završen proces biranja novih upravljačkih struktura u općinskim organizacijama SDA u Sarajevu", saopćeno je.

Za predsjednika SDA Centar izabran je Ahmed Čorbo dok su potpredsjednici Kenan Avdagić, Amer Herenda, Jasmin Bučo i Nejira Močević. Radi se o mladim kadrovima.

Ahmed Čorbo (36 godina), je bankar iz Sarajeva sa višegodišnjim iskustvom u finansijskoj industriji, organizaciji i poduzetništvu.

Kenan Avdagić (45 godina), nakon dugogodišnje karijere na čelnim pozicijama i u menadžmentu više kompanija danas vodi vlastitu firmu.

Amer Herenda (34 godine), već 10 godina uspješno gradi karijeru u bankarstvu. Nekadašnji predsjednik Asocijacije mladih SDA Centar.

Jasmin Bučo (41 godina), direktor je najveće privatne građevinske kompanije u BIH - Euroasfalt. Nakon školovanja u Francuskoj karijeru je gradio na više čelnih pozicija u kompanijama u građevinskom sektoru u BiH. Bio je direktor Autocesta FBiH, kao i kandidat za premijera Kantona Sarajevo 2014. godine.

Nejira Močević (29 godina), je magistar ekonomskih nauka. Ima višegodišnje radno iskustvo u više privatnih kompanija kao i u finansijskoj industriji. Trenutno karijeru gradi u Vanjskotrgovinskoj komori BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije