Potpredsjednik SDA o skandaloznoj izjavi Novalića: Teško je to "prevesti"...

8
Radiosarajevo.ba
Potpredsjednik SDA o skandaloznoj izjavi Novalića: Teško je to "prevesti"...
Foto: Arhiv / Ramic komentirao izjavu Novalica

Izjava premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića o problemima u nabavci vakcina za građane, te da "nismo potrčali" i "bili neki pokusni kunići" izazvala je mnogo reakcija u javnosti.

O ovo njegovoj izjavi danas smo u Danu uživo na N1 pitali njegovog stranačkog kolegu i ministra u Vladi FBiH Edina Ramića.

Novalić nedavno kazao kako Federacija BiH i nije, baš, nadležna za nabavku vakcina. Mada su prihvatili i tu obavezu. Podsjetio je kako taj posao, svugdje u svijetu, rade državne vlasti.

“Druga stvar, mi, u tom globalnom svijetu, na određeni način, nismo, da tako kažem, „potrčali“ prvi. I bili neki, „pokusni kunići“. Neke su države to prihvatile . Mađarska, Srbija, Izrael…”, naveo je Fadil Novalić.

Na upit kako komentariše ovu izjavu i kako je “prevesti, Ramić odgovara:

Teško je za prevesti, ne znam šta je htio time kazati. Neka on to objasni. Ja je nisam čuo, prvi put je čujem danas. Ono što je Novalić radio jeste da je na svaki mogući način pokušavao doći do vakcina.

Nažalost, nije se uspjelo iz razloga što država u ovom slučaju je ona koja bi trebala pokrenuti te procedure”, naveo je Ramić.

Naveo je da je Novalić imao nekoliko nespretnih izjava po kojima će ostati upamćen, a ne po rezultatima koje je postigao i uspjesima Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije