Posljednja izjava Fadila Novalića izazvala haos na društvenim mrežama

13
A. S.
Posljednja izjava Fadila Novalića izazvala haos na društvenim mrežama
Foto: Radiosarajevo.ba / Poruke Fadilu Novaliću sa Twittera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izazvao je potpuni haos na društvenim mrežama, nakon njegove izjave jučer u kojoj je rekao, između ostalog, kako Federacija BiH i nije, baš, nadležna za nabavku vakcina, mada su prihvatili i tu obavezu. Podsjetio je kako taj posao, svugdje u svijetu, rade državne vlasti. 

"Druga stvar, mi, u tom globalnom svijetu, na određeni način, nismo, da tako kažem, 'potrčali' prvi i bili neki, 'pokusni kunići'. Neke su države to prihvatile - Mađarska, Srbija, Izrael...

Jednak procenat vakcinacije, kao mi, imaju, recimo, razvijenije zemlje - Japan, Malezija, Indonezija, Južna Koreja... U toj, svjetskoj igri vakcina, najbolje su prošli oni koji ih proizvode pa tek, onda, oni koji su moćni. Pa tek, onda, oni koji su zemlje 'trećeg svijeta'", kazao je Novalić.

Podsjetimo, Federacija BiH nema nijednu direktno nabavljenu vakcinu. Sve vakcine koje se trenutno koriste stigle su preko COVAX-a, EU mehanizma ili kao donacija drugih država, uglavnom Srbije.

Novalić je jučer praktično otkrio da zapravo Federacija BiH i nisu žurili da nabavi vakcine.

Pojedinci na društvenim mrežama u svojim komentarima nisu imali nimalo milosti prema prvom čovjeku Federacije BiH.

Pogledajte poruke na Twitteru:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije