"Ako Dodik i SNSD blokiraju usvajanje budžeta, pokazat će da nemaju sluha ni srca"

Radiosarajevo.ba
"Ako Dodik i SNSD blokiraju usvajanje budžeta, pokazat će da nemaju sluha ni srca"
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Detalj sa sjednice Glavnog odbora SDA

Stranka demokratske akcije je podzravila odluku Predsjedništva Bosne i Hercegovine da usvoji Budžet poručivši članu kolektivnog vodstva države iz reda srpskog naroda Miloradu Dodiku da nema pravo za blokira povećanje toplog obroka policajcima koji rade u SIPA-i, Graničnoj policiji i Direkciji za koordinaciju policijskih tijela. Dodik na jučer održanoj sjednici, 31. jula nije podržao usvajanje Budžeta.

U Stranci demokratske akcije smatraju sasvim razumljivim zahtjeve sindikata policijskih službenika za usvajanjem Budžeta, kojim je predviđeno povećanje plata za više hiljada pripadnika policijskih agencija na državnom nivou.

"Nedopustivo je da Savez nezavisnih socijaldemokrata blokiranjem usvajanja budžeta oduzima zakonsko pravo državnih policajaca, koji već deset godina čekaju na obećano povećanje plata. Nedopustivo je da parlamentarci Saveza nezavisnih socijaldemokrata primaju višestruko visočije plate od plata policajaca, iako ne dolaze na sjednice, a da istovremeno blokiraju da povećaju plate onih, koji rade izuzetno zahtijevan posao štiteći svakodnevno sigurnost građana, uključujući i sigurnost tih parlamentaraca", istakli su.

Kako je navedeno u saopštenju Stranke deokratske akcije, ukoliko Milorad Dodik i Savez nezavisnih socijaldemokrata odluče da zaustave usvajanje Budžeta, potvrdit će da su skupina bogatih političara koji nemaju sluha ni srca za prava običnih ljudi, te da su spremni radi svojih stranačkih interesa uvesti zemlju u krizu, i spriječiti povećanje životnog standarda ljudima širom Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije