Reakcije / SBB: Ponosimo se ratnim putem Petog korpusa i vjerujemo da je Dudaković nevin

27. 04. 2018. u 12:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Svi koji su bili u redovima Armije RBiH, branili Bosnu i Hercegovinu i bili svaki dan rata pod udarima višestruke unutrašnje i vanjske agresije, znaju oslobodilački put Petog korpusa i historijske pobjede koje se i danas izučavaju na najpoznatijim vojnim akademijama širom svijeta - saopćeno je iz Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH povodom hapšenja komandanta Armije RBiH Atifa Dudakovića.

U saopćenju se navodi da je SBB ponosan na taj put i uvjeren u oficirsku i patriotsku čast generala Dudakovića i drugih koji su danas lišeni slobode.

"Sigurni smo da će oni svoju nevinost lahko dokazati i da nije moguće nikakavo retroaktivno izjednačavanje žrtve i agresora. Kao što bezrezervno vjerujemo u nevinost generala Dudakovića, želimo da vjerujemo i u pravnu državu, gdje će najveće patriote ove zemlje imati priliku na fer odbranu i oslobađanje, što je bio slučaj s generalom Seferom Halilovićem i drugima pred Sudom u Hagu", navode iz SBB-a.

Ova stranka smatra da sigurnosne službe i tužilaštva trebaju raditi na procesuiranju svakog eventualnog zločina, ali su zabrinuti "činjenicom da se vodeći oficiri Petog korpusa na svaki način godinama medijski i politički kompromitiraju i tako pripremaju za kolektivno procesuiranje“.

"Kao patriotska i državotvorna stranka, SBB želi da vjeruje u nezavisnost policijskih, tužilačkih i sudskih struktura, čiji profesionalni standardi trebaju biti na najvišem evropskom i svjetskom pravnom nivou", saopćeno je iz Press centra SBB-a BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA