SBB odlazak iz stranke Adisa Arapovića saznao iz medija

1
Radiosarajevo.ba
SBB odlazak iz stranke Adisa Arapovića saznao iz medija
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Adis Arapović

Nakon što je Adis Arapović istupio iz Saveza za bolju budućnost (SBB), oglasio se glasnogovornik ove stranke Seđad Muhić, koji je kazao "da su i oni sami iz medija saznali za Arapovićev postupak".

"To nas nije iznenadilo. U posljednje vrijeme, naročito nakon lokalnih izbora, dio kantonalnog rukovodstva u Sarajevu, Tuzli ili Bihaću je isticao potrebu hitne deakumulacije političkih i drugih funkcija i iskazao otvoreno nezadovoljstvo članstva zato što je supruga gospodina Arapovića izabrana u čak tri nadzorna odbora (ona je član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, Nadzornog odbora Finansijsko-informatičke agencije FBiH i Nadzornog odbora Fabrike duhana Mostar u stečaju)", naveo je Muhić.

Iz SBB-a podsjećaju na to da je Arapović u Federalni parlament ušao s kompenzacijske liste, a ne direktnim mandatom i brojem dobivenih ličnih glasova i to odlaskom Muniba Jusufovića prošle godine u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, aludirajući na to da bi im trebao - vratiti mandat.

Na kraju saopćenja, Muhić je poželio Adisu uspješan nastavak političkog djelovanja, a javnosti poručio da će SBB neovisno o ovakvim personalnim odlukama, u pripremi predstojećih izbora izvršiti korekciju svoje kadrovske politike na način da niko ne može obavljati više od jedne funkcije.

Podsjetimo, Adis Arapović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine ranije je objavio da je napustio Savez za bolju budućnost.

On je u objavi na Facebooku, između ostalog, kazao da "pri čistoj svijesti i savjesti, obznanjujem da od danas svoje djelovanje u politici nastavljam samostalno.

To znači da napuštam klub Saveza za bolju budućnost (SBB) i da ću ubuduće djelovati kao samostalni zastupnik ili predstavnik građana u Parlamentu FBiH, ali i izvan Parlamenta.

Sloboda, Čast i Red su ideali zbog kojih sam se, prije tri godine, odlučio aktivno baviti politikom. Moj pogled na ulogu političkih stranaka i političara u društvu drastično je drugačiji od ovoga što sam uvidio, posebno u proteklih godinu dana rada u Parlamentu", naveo je Arapović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije