SBB BiH počeo predizbornu kampanju na centralnom skupu u Sarajevu

Fena
SBB BiH počeo predizbornu kampanju na centralnom skupu u Sarajevu
/ Fena
Predizborna kampanja Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH zvanično je počela održavanjem centralnog skupa u sarajevskom Domu mladih.

Predsjednik stranke Fahrudin Radončić kandidatima za općinska vijeća je poručio "nemojte da vas mali interesi odvoje od velike koalicije".

"Budite solidarni na terenu. Mi smo dali riječ, a riječ je riječ. Koalicija SDA-SBB mora da napravi ne običnu, već spektakularnu pobjedu na lokalnim izborima", kazao je Radončić.

Potcrtao je da garantuje za predložene kandidate za načelnike općina, koji, kako kaže, moraju pomoći kantonalnoj vlasti u izgradnji prve transferzale, koja će prolaziti područjem Novog Sarajeva, Centra i Vogošće te povezivati centar Sarajeva sa periferijom, autoputem na koridoru V-c.

Naglasio je da se Sarajevo treba još izgraditi kako bi bilo primjer drugim gradovima poput Banja Luke, Mostara i Foče.

"Moramo biti jedno tijelo - potpuna lojalnost svih zajedničkih kandidata SBB-a i SDA. Želimo natpolovičnu većinu u općinskim vijećima SDA-SBB", zaključio je Radončić.

Kandidati ove stranke te zajednički kandidati SDA-SBB za općinska vijeća prezentirali su prioritete rada ukoliko dobiju povjerenje građana na predstojećim lokalnim izborima.

Više stotina prisutnih simpatizera i članova SBB-a prisustvovalo je centralnom skupu SBB-a na kojem je upriličena podjela članskih kartica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije