Saznali smo zašto su se zastupnik Arnel Isak i ministar Ramo Isak helikopterom vratili iz Srebrenice

15
N. Ž.
Saznali smo zašto su se zastupnik Arnel Isak i ministar Ramo Isak helikopterom vratili iz Srebrenice
Foto: Facebook / Arnel Isak i Ramo Isaku helikopteru iz Srebrenice

Zadnjih dana svjedočimo neviđenom bahaćenju ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka. Nakon što je javnost nedavno pozdravio iz helikoptera i to podijelio na društvenim mrežama, 11. jula na dan obilježavanja genocida, otišao je korak dalje.

Ovo je saopćio Klub zastupnika SDA u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine.

"Dok su svi ostali u Srebrenicu krenuli pješke, biciklima i automobilima ministar u nametnutoj Vladi je ponovo koristio helikopter. Ovaj put s njim je letio i sin Arnel kojeg parlamentarna većina planira imenovati za dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

I ponovo je, ponosno, građane pozdravio iz helikoptera putem društvenih mreža. Radi se o očitoj zloupotrebi javnih resursa na koju niko iz Vlade ne reaguje.

Još nam se punudi degutantno i ponižavajuće opravdanje zašto je sin zastupnik sa ocem ministrom u helikopteru.

Zahtijevamo da se ovaj slučaj ispita, utvrdi odgovornost za zloupotrebe i hitno zaustavi nezakonito korištenje javnih resursa za potrebe porodičnih druženja", navedeno je u saopćenju Kluba zastupnika SDA.

Kontaktirali smo ministra unutrašnjih poslova FBIH Ramu Isaka i zastupnika u federalnom Parlamentu Arnela Isaka, ali nisu bili dostupni za komentar.

Ipak, izvor blizak mlađem Isaku izjavio je kako se bespotrebno pravi afera.

On je rekao kako je Arnelu Isaku više puta prijećeno, kako su nepoznate osobe obilazile njegovu kuću u Zeničko-dobojskom Kantonu, te da su mu skinuti šarafi s automobila u Sarajevu.

Samim tim, radi njegove sigurnosti koja je očigledno ugrožena, odluka je bila da se iz Srebrenice vrate helikopterom, dodaje naš izvor.

Svi incidenti su, kako nastavlja naš izvor, prijavljeni nadležnim policijskim strukturama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije