Arnel Isak: "Moje imenovanje nije upitno, zastupnici su potvrdili da će glasati za mene"

6
Radiosarajevo.ba
Arnel Isak: "Moje imenovanje nije upitno, zastupnici su potvrdili da će glasati za mene"
Foto: Facebook / Arnel Isak

Arnel Isak, jedan od prijedloga za novog potpredsjednika Predstavničkog doma federalnog Parlamenta, potvrdio je za BHRT da je njegovo imenovanje neupitno, ali da prethodno komisija mora odraditi svoj dio posla. 

Podsjećamo, zastupnici Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas bi na vanrednoj sjednici trebalo da raspravljaju o izboru članova Komisije za izbor i imenovanja.

Neslaganja među koalicinim partnerima uslijedila su zbog prijedloga da Marin Vukoja bude izabran za sudiju Ustavnog suda BiH, a kamen spoticanja je i imenovanje Isaka. Nakon vanredne, planirana je i redovna sjednica Predstavničkog doma.

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

Niko ne može da vjeruje kakvu je lopticu stigao Damir Džumhur: Svi se oduševili ovim potezom

"Moje imenovanje nije upitno. Mi smo nedavno razgovarali i zvanično su mi potvrdili zastupnici koji čine većinu u Parlamentu Federacije da će glasati za mene. Većina postoji i koalicioni parnetri su mi potvrdili da će glasati za moje imenovanje.

Prvo mora da zasjeda Komisija za imenovanje da bih ja kao kandidat za dopredsjedavajućeg mogao biti poslan na tu komisiju, a onda na parlament, da se o tome izjasne zastupnici", rekao je Isak za BHRT.

On je kazao kako ne zna da li će to biti danas i da li će danas zasjedati Komisija za imenovanje, ali da podrška njegovom imenovanju postoji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije