Sastanak Isaka i Katice: Uskoro jedinstvena policijska uniforma u Federaciji BiH?

1
Radiosarajevo.ba
Sastanak Isaka i Katice: Uskoro jedinstvena policijska uniforma u Federaciji BiH?
Foto: FUP / Ramo Isak i Admir Katica na sastanku

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak održao je sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admirom Katicom.

Na sastanku su razgovarali o sigurnosnoj situaciji u FBiH, te istakli važnost poboljšanja i jačanja komunikacije i saradnje između Federalnog ministarstva unutrašnjih polsova i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Ministar Isak i ministar Katica razgovarali su o osnivanju helikopterske jedinice u MUP-u KS, te su usaglasili smjernice za zajedničko korištenje hangara koji se nalaze na Aerodromu Sarajevo. Posebno je razgovarano o donošenju uredbe o jedinstvenim policijskim uniformama.

Bahati vozač u Sarajevu želio da mu se majka i djeca sklone sa trotoara kako bi mogao proći

Bahati vozač u Sarajevu želio da mu se majka i djeca sklone sa trotoara kako bi mogao proći

Ministar Isak je istakao da će odmah po okončanju procedura, koje su u završnoj fazi, uputiti Uredbu o jedinstvenoj policijskoj uniformi Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Isak i ministar Katica zaključili su kako Fedralno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dijele zajednički interes, a to je sigurnost građana Bosne i Hercegovine, te da će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zajedno raditi na osnaživanju policijskih snaga i na produbljivanju saradnje u oblasti sigurnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije