Saznajemo: Jens Stoltenberg stigao u Sarajevo

4
A. S.
Saznajemo: Jens Stoltenberg stigao u Sarajevo
EPA / Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg stigao je u nedjelju navečer, 19. novembra, u posjetu Bosnu i Hercegovinu, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Prije nekoliko trenutaka, malo iza 18 sati u subotu, Jens Stoltenberg je sletio na Sarajevski aerodrom, a večeras ga u glavnom gradu naše zemlje očekuje radna večera sa članovima Predsjedništva BiH, u poznatom restoranu "Luka" u Sarajevu.

U ponedjeljak, 20. novembra, generalni sekretar Stoltenberg će se sastati sa visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu, Christianom Schmidtom.

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Sastat će se i sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjanom Krišto. Planiran je i susret sa ministrom odbrane BiH Zukanom Helezom.

Stoltenberg će posjetiti NATO štab Sarajevo i imati sastanke sa vojnim liderima i predstavnicima međunarodne zajednice.

Istog dana, generalni sekretar NATO-a će otputovati na Kosovo, gde će razgovarati sa predsjednicom Vjosom Osmani-Sandriju i premijerom Albinom Kurtijem.

Zašto je sastanak tijela NATO-a u Sarajevu važan za BiH?

Zašto je sastanak tijela NATO-a u Sarajevu važan za BiH?

On također posećuje NATO kamp KFOR-a Nothing Hill, gdje će se sastati sa komandantom KFOR-a general-majorom Ulutašom i obratiti se trupama. On će se sastati i sa direktorom NATO savjetodavnog i tima za vezu, brigadnim generalom Hammersteinom.

U utorak, 21. novembra, Jens Stoltengerg će boraviti u Beogradu. Imat će sastanke sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Stoltenberg će također sarađivati ​​sa naučnicima koji će predstaviti tehnologiju razvijenu u kontekstu NATO projekata Nauka za mir i sigurnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije