Prvi čovjek NATO-a Jens Stoltenberg danas dolazi u Bosnu i Hercegovinu

6
Radiosarajevo.ba
Prvi čovjek NATO-a Jens Stoltenberg danas dolazi u Bosnu i Hercegovinu
Foto: AA / Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg će danas, 19. novembra posjetiti Bosnu i Hercegovinu, gdje će imati radnu večeru sa članovima Predsjedništva BiH.

U ponedjeljak, 20. novembra, generalni sekretar Stoltenberg će se sastati sa visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu, Christianom Schmidtom. Sastat će se i sa predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Borjanom Krišto. Stoltenberg će posjetiti NATO štab Sarajevo i imati sastanke sa vojnim liderima i predstavnicima međunarodne zajednice. 

Istog dana, generalni sekretar će otputovati na Kosovo, gde će razgovarati sa predsjednicom Vjosom Osmani-Sandriu i premijerom Albinom Kurtijem. On takođe posećuje NATO kamp KFOR-a Nothing Hill, gde će se sastati sa komandantom KFOR-a general-majorom Ulutašom i obratiti se trupama. On će se sastati i sa direktorom NATO savjetodavnog i tima za vezu, brigadnim generalom Hammersteinom.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

U utorak, 21. novembra, generalni sekretar će boraviti u Beogradu. On će imati sastanke sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Stoltenberg će također sarađivati ​​sa naučnicima koji će predstaviti tehnologiju razvijenu u kontekstu NATO projekata Nauka za mir i sigurnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije