Savjetodavno vijeće za BiH počelo pripreme za novu Gala večeru

Radiosarajevo.ba
Savjetodavno vijeće za BiH počelo pripreme za novu Gala večeru
Foto: ACBH / Clinton dobio nagradu za životno djelo

Ugledni profesor ustavnog prava prof. dr. Kasim Trnka kazao je nedavno za Radiosarajevo.ba da su za BiH Washington i Brisel najvažniji centri i da "tu treba lobirati i na svaki način biti prisutan tamo".

Piše: F. V.

Koliko se to shvata u Sarajevu, jasno iz činjenice da se nad ovu zemlju, sve otvorenije, i to na brojnim adresama, stavlja upitnik, a da je lobiranja u Washingtonu i Briselu isuviše malo.

Srećom ima i onih koji se ne mire s ovakvim stanjem stvari.

Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu (ACBiH – Advisory Council for Bosnia and Herzegovina) već godinama radi kako bi promijenilo ove neugodne istine.

Clinton, Silajdžić i Jenkins - undefined

Foto: ACBH: Clinton, Silajdžić i Jenkins

Nakon veoma uspješne protekle dvije godine, ova organizacija vrši pripremu ovogodišnje Gala večere koja će se održati u Washingtonu 13. aprila 2019. godine. Na velikoj Gala večeri koja je održana 5. maja 2018. godine kao specijalni gost prisustvovao je bivši američki predsjednik Bill Clinton koji je tom prilikom dobio nagradu za životno dostignuće, a događaji su se odazvali i brojni ugledni ljudi iz svih sfera američkog društva.

Godinu ranije ACBiH je isto priznanje dodijelio i američkom potpredsjedniku, legendarnom Joe Bidenu.

S obzirom na značaj političkog trenutka u BiH i na Balkanu, ACBiH će nastojati da i ovogodišnja Gala večera bude na dostignutom visokom nivou, potvrdili su nam organizatori.

Pozivnica za novu gala večer - undefined

Foto: ACBH: Pozivnica za novu gala večer

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije