Savez samostalnih sindikata obilježio u Srebrenici Dan nezavisnosti BiH

Radiosarajevo.ba
Savez samostalnih sindikata obilježio u Srebrenici Dan nezavisnosti BiH
FOTO: SSSBiH / Savez samostalnih sindikata BiH je ovogodišnji Dan nezavisnosti BiH obilježio u Srebrenici

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) je ovogodišnji Dan nezavisnosti BiH obilježio u Srebrenici prigodnom manifestacijom i sjednicom Upravnog odbora, saopćeno je iz tog sindikata.

Polaganju cvijeća i učenju Fatihe u Memorijalnom centru Potočari, pored više od 50 sindikalnih delegacija, prisustvovao je i Ali Yalcin, predsjednik Konfederacije sindikata MEMUR-SEN, najveće sindikalne centrale u Republici Turskoj. On je izrazio punu podršku novom rukovodstvu Saveza samostalnih sindikata BiH u svim aktivnostima koje se vode, a posebno u vezi s utvrđivanjem najniže cijene rada.

Zajedno s predsjednikom Sindikata Selvedinom Šatorovićem, obratio se na Akademiji održanoj u Domu kulture u Srebrenici, na kojoj je posebno istaknuta potreba jačanja sindikalnog pokreta u BiH.

Na sjednici Upravnog odbora, donesene su odluke o obilježavanju 1. maja, Međunarodnog praznika rada, koji će ove godine biti obilježen prigodnim skupom u Zenici, kao i prijemu u krovno članstvo Sindikata zaposlenih u RTV Zenica i Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo, koji imaju više od 2.800 članova.

"Očekujemo da u narednom periodu sindikalni pokret u našoj zemlji postane još jači i jedinstveniji jer samo na taj način može opravdati svoju ulogu da unapređuje i štiti radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz Saveza samostalnih sindikata BiH koji članstvu i svim građanima Bosne i Hercegovine čestita 1. mart, Dan nezavisnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije