Sastanak Zvizdića i Čeferina: Osnovni problem infrastruktura

Radiosarajevo.ba
Sastanak Zvizdića i Čeferina: Osnovni problem infrastruktura
Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH danas u Sarajevu ugostio je Aleksandera Čeferina, predsjednika Evropske fudbalske federacije (UEFA), javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Vijeća ministara navode da su razgovarali o perspektivama razvoja fudbala u BiH i tom prilikom istakli važnost sporta, a posebno fudbala u razvoju mladih. Složili su se da je za budući razvoj i unapređenje fudbala u BiH neophodna kvalitetna sportska infrastruktura.

Čeferin je pohvalio rad Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i istakao da Bosna i Hercegovina ima izuzetno respektabilnu reprezentaciju. On je rekao da je osnovni problem u infrastrukturi i izrazio je spremnost pružanja pomoći i podrške UEFA-e, kako u promociji i razvoju fudbala, tako i u razvoju infrastrukture u BiH. Naglasio je i potrebu još većeg uključivanja djece i mladih osoba u treniranje i sportsko obrazovanje.

Zvizdić je rekao da će Vijeće ministara BiH dati punu podršku aktivnostima koje N/FS BiH realizuje sa UEFA-om.

Sastanku su prisustvovali i Zoran Laković, direktor nacionalnih asocijacija UEFA-e, i Elvedin Begić, predsjednik N/FS BiH.

Prvi čovjek UEFA-e u posjetu BiH, tokom koje su planirani razgovori sa rukovodstvom N/FS BiH i sa ljudima iz političkog vrha zemlje, stigao je u srijedu uvečer.

Tema o kojima čelnici N/FS BiH sa Čeferinom žele razgovarati je jako puno, a jedna od njih je svakako budući razvoj i unapređenje fudbala u BiH, te novi projekti i investicije za koje je neophodna podrška UEFA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije