Novalić s bankarima i poslodavcima o podršci izvozno orijentiranim firmama

Fena
Novalić s bankarima i poslodavcima o podršci izvozno orijentiranim firmama
Premijer FBIH Fadil Novalić i članovi Ekonomskog savjeta Vlade FBiH danas će u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu razgovarati s predsjednicima Udruženja banaka BiH Karlheinzom Dobniggom, Udruženja poslodavaca FBIH Adnanom Smailbegovićem.

Na sastanku će biti i predsjednik Upravnog odbora Udruženja stranih investitora BiH Branimir Muidža, a razgovarat će se o mogućim modalitetima podrške Vlade FBiH izvozno orijentiranim firmama.

Ekonomski savjet Vlade Federacije BiH imenovan je na 103. sjednici Vlade FBiH, 19. maja u Mostaru, a čine ga doktori nauka: Vjekoslav Domljan (predsjednik), Adisa Omerbegović – Arapović, Aziz Šunje, Sead Kreso, Igor Živko, Matej Živković i Goran Miraščić i ovo je prvi sastanak tog tijela nakon imenovanja.

Zadatak Ekonomskog savjeta je da Vladu FBiH savjetuje u vezi s ekonomskom politikom, da analizira predložene zakonske i podzakonske akte i njihov mogući uticaj, te da Vladi samoinicijativno upućuje prijedloge eventualnih mjera i aktivnosti iz sfere ekonomije čiji je cilj održivi ekonomski rast i razvoj, kao i realizacija ciljeva utvrđenih Programom rada Vlade FBiH, Reformskom agendom i Pismom namjere s MMF-om, ali ne ograničavajući se samo na te ciljeve.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije