Vlada FBiH ponovo ide u proces istraživanja nafte

Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH ponovo ide u proces istraživanja nafte
Federalna vlada ponovo je pokrenula aktivnosti na istraživanju nafte, pa je jučer resorno ministarstvo zadužila za izbor stručnog konsultanta.

Federalnom ministarstvu za energiju, rudarstvo i industriju, kao ugovornom organu, data je suglasnost za pokretanje postupka javne nabavke radi izbora konsultanta koji će izraditi odgovarajuću tendersku dokumentacije zbog raspisivanja međunarodnog javnog poziva za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina.
 

"Procijenjena vrijednost usluga stručnog konsultanta je do 1.500.000 KM, s PDV-om. Popis kvalificiranih ponuđača utvrditi će nadležna komisija, pri čemu cijena čini 30 posto, a tehnički kriteriji 70 posto. Konačnu odluku o odabiru stručnog konsultanta, na prijedlog Komisije, donijet će Vlada FBiH", saopćeno je iz Vlade.
 
Podsjećamo, Vlada je ranije ovaj posao povjerila svjetskoj naftnoj kompaniji Shell, koja se, pak, 22. septembra 2015. godine povukla  nakon analize internog portofolija, a pod utjecajem trenutnog stanja tržišta nafte i plina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije