Sastanak u Domu zdravlja KS: Tema - rješenja o bolovanju u samoizolaciji

Radiosarajevo.ba
Sastanak u Domu zdravlja KS: Tema - rješenja o bolovanju u samoizolaciji
Foto: Radiosarajevo.ba / Sa sastanka u Domu zdravlja KS

U prostorijama menadžmenta JU Dom zdravlja Kanton Sarajevo, održan je sastanak koji je vodio v. d. generalnog direktora Muhamed Ahmić.

On se u prostorijama menadžmenta ove ustanove sastao s  predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove KS inspektoricama Amelom Babić i Jasminom Hrnjica Bajramović, dr Aidom Pitić iz Zavoda za javno zdravstvo KS, direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakibom Katanom i direktorom kompanije MedIT, Samirom Dedovićem.

Povod sastanka, između ostalog, bila je i problematika u vezi izdavanja rješenja za bolovanja građanima Kantona Sarajevo, koji su zbog pandemije Korona virusa (COVID-19) boravili u samoizolaciji.

„S tim u vezi dogovoreno je informatizacijsko povezivanje Uprave za inspekcije poslove KS s ostalim subjektima zbog blagovremenog dostavljanja podataka neophodnih za izdavanje rješenja o bolovanju, te je još jednom usaglašeno popunjavanje upitnika po ranije datim uputstvima od strane Zavoda za javno zdravstvo KS“, naveli su iz Press služba JU Dom zdravlja KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije