Brisel / Sastanak sa Stoltenbergom: Turković i Podžić s prvim čovjekom NATO-a

10. 03. 2020. u 19:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministrica vanjskih poslova BiH, dr. Bisera Turković i Ministar odbrane BiH, dr. Sifet Podžić, danas su se sastali u Briselu sa Generalnim sekretarom NATO Saveza, Jensom Stoltenbergom, te su tom prilikom razgovarali o dinamici implementacije Programa reformi za 2019/2020. godinu i drugim tekućim pitanjima.

Izrazili punu posvećenost Bosne i Hercegovine provedbi programskih ciljeva u domenima za koje su zaduženi MVP i MO. 

Sastanak sa Stoltenbergom - undefinedPromo: Sastanak sa Stoltenbergom

Dr. Turković je naglasila da su ispunjavanje ciljeva i pojedinih akcija iz programa jedan od ključnih prioriteta ministarstva kojim rukovodi, te je za uspješnu implementaciju neophodno oformiti stalne radne timove i osigurati potrebna finansijska sredstva.

Ministrica je Generalnog sekretara Stoltenberga upoznala s planom za realizaciju pojedinih akcija, te zatražila konkretnu podršku i asistenciju NATO Saveza za pitanje implementaciju ciljeva «javne diplomacije», posebno u dijelu jačanja kapaciteta institucija i službenika koji rade na provedbi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA