BiH / Sastanak s Palmerom: Čović zatražio sveobuhvatne izmjene izbornog zakona

09. 09. 2020. u 20:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović u srijedu je razgovarao sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za europske i euroazijske poslove SAD-a i posebnim izaslanikom State Departmenta za zapadni Balkan Matthewom Palmerom.

Tom prilikom istaknuto je kako su euroatlantske integracije vanjskopolitički prioritet za BiH, naglašavajući važnost dosljednog provođenja reformskih procesa za izgradnju prilika, unaprjeđenje suživota i demokratizaciju bh. društva.

Međunarodna suradnja u tom polju, kako je kazano, jedan je od ključnih elemenata u postizanju napretka ka Europskoj uniji i NATO savezu. Hrvatski politički dužnosnici u potpunosti su predani postizanju članstva BiH u EU-u i NATO-u, zaključeno je tokom razgovora.

Komentirajući Lokalne izbore 2020. godine, istaknuto je zadovoljstvo nedavno iskazanim napretkom u pogledu potpisivanja Sporazuma između HDZ-a BiH i Stranke demokratske akcije (SDA) o izmjenama izbornog zakona i održavanju izbora u Gradu Mostaru.

Čović je istaknuo zadovoljstvo političkim pomakom, iako je naglasio stav o nedjeljivosti lokalnih izbora te novoj izbornoj diskriminaciji Grada Mostara.

U svjetlu godišnjice Daytonskog sporazuma, Čović je istaknuo potrebu za donošenjem sveobuhvatnih izmjena izbornog zakona kako bi konstitutivni narodi BiH bili jednakopravni i zaštićeni te kako bi se putem legitimnog predstavljanja osigurala politička suradnja, stabilnost i napredak.

Govoreći o ekonomskom stanju, naglašen je značaj provođenja reformi, poticanja investicija i međunarodne suradnje, priopćeno je iz HDZ-a BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA