Sastanak ministra Cikotića i komandanta NATO štaba u Sarajevu Erica Folkestada

0
Radiosarajevo.ba
Sastanak ministra Cikotića i komandanta NATO štaba u Sarajevu Erica Folkestada
Foto: Ministarstvo sigurnosti BiH / Cikotić i Folkestad

Izgradnja kapaciteta institucija u Bosni i Hercegovini i poboljšanje spremnosti da odgovore na sve sigurnosne izazaove, ključni je prioritet Ministarstva sigurnosti BiH. Za ostvarenje tog cilja veoma je važna podrška i nastavak partnerskih odnosa sa međunarodnim organizacijama, a posebno s NATO-om, istakao je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić tokom današnjeg sastanka sa komandantom NATO štaba u Sarajevu brigadnim generalom Ericom Folkestadom.

Saradnja između Ministarstva sigurnosti BiH i NATO-a posebno je bila važna tokom odgovora na prirodne i druge nesreće, ali i pandemiju COVID-19.

Tokom sastanka istaknuta je posvećenost NATO–a da nastavi podršku BiH u reformi sigurnosnog sektora u cilju poboljšanja sigurnosti građana BiH, ali i ispunjavanja uslova na putu ka EU i evroatlantskim integracijama.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Razgovarano je o vježbi službi zaštite i spašavanja i Oružanih snaga BiH krajem mjeseca u Mostaru, na kojoj će se koristiti NICS sistem čija primjena olakšava koordinaciju i komunikaciju spasilačkih službi na terenu.

Ovaj sistem koji koriste službe zaštite i spašavanja u BiH i regionu nastao je kao jedan od projekata zajedničke saradnje sa NATO-om.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije