Sastanak Dodik - Nikolić: Predsjednik Srbije dolazi na obilježavanje Dana RS-a

Anadolija
Sastanak Dodik - Nikolić: Predsjednik Srbije dolazi na obilježavanje Dana RS-a
/ Anadolija
Predsjednik RS-a Milorad Dodik, nakon sastanka s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, rekao je da je tema bila situacija u BiH i RS-u te da su tokom sastanka procjenjivali šta treba ubuduće činiti.

"Ono što je nedvosmisleno jasno je da situacija u BiH nije stabilna. Vidimo tenzije koje dovode do toga da se uporno od jednog dijela međunarodnog faktora osporava RS, vidjeli smo juče da je Bakir Izetbegović rekao da je RS opasnija od terorizma u BiH, što govori o tome na koji način se posmatra i želi vidjeti RS", rekao je Dodik.

Naveo je da je danas pozvao i predsjednika Nikolića i premijera Vučića na obilježavanje 9. januara, Dana RS-a. Nikolić je prihvatio poziv, ali Vučić neće prisustvovati obilježavanju jer se nalazi u službenoj posjeti Indiji.

"U RS će doći najvažniji gost, a to je predsjednik Srbije i mi želimo zajedno da skrenemo pažnju na činjenicu da je RS stvorena 9. januara. Taj datum ostaje trajno u temeljima RS-a i neće se menjati nikakvim administrativnim odlukama nikakve instance, a to ne može biti realizacija želja pogotovu Bakira Izetbegovića", rekao je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije