Vučić s Dodikom o stanju u BiH i odnosima Srba i Bošnjaka

Radiosarajevo.ba
Vučić s Dodikom o stanju u BiH i odnosima Srba i Bošnjaka
Foto: Anadolija / Dodik i Vučić
Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u razgovoru s predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom da je najveći interes Srbije stabilnost u regionu i dobri odnosi sa susjednim zemljama.

Vučić je s Dodikom razgovarao o situaciji u regiji, odnosima u BiH i odnosima Srba i Bošnjaka.

Vučić je ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, ali da se i integritet RS-a mora poštovati.

"Srbija će u skladu s Dejtonskim sporazumom, ali i zbog činjenice da pripadamo istom narodu, pomagati i podržavati opstanak i prosperitet RS-a i neće dozvoliti njeno egzistencijalno ugrožavanje", rekao je Vučić, saopćila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Dodik je rekao premijeru Vučiću da je situacija u BiH veoma složena i komplicirana, da se srpski narod nalazi pod stalnim pritiscima pojedinih predstavnika zapadnih zemalja, naročito Ambasade SAD-a, ali i bošnjačkog rukovodstva koje ne preza od poređenja Republike Srpske s terorizmom kao najvećom pošasti savremenog svijeta, navodi se u saopćenju.

„Republika Srpska se osjeća ugroženom, a srpski narod obespravljenim u bosanskohercegovačkoj zajednici", naglasio je Dodik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije